1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Aziatische markt voor een goed doel

Op zaterdag 18 juni 2005 werd i.s.m. 's Heeren Loo Midden-Nederland, afd. Schuylenburg, te Apeldoorn de Pasar Malam Bunga Melati georganiseerd.
Op de Brink van Schuylenburg stonden tientallen kraampjes, waar van alles te koop was en ontbraken de Indonesische hapjes en drankjes niet.
Een groot terras stond bij het grote podium opgesteld waar diverse optredens plaatsvonden van Ronnie, Justine Pelmelay, Lonny & Sandra, Ben Heart en verschillende dansshows en een klederdrachtshow.

Dit evenement was niet alleen een initiatief om ontmoeting plaats te laten vinden tussen de bewoners van Schuylenburg en de inwoners van Apeldoorn en omstreken, maar ook om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Prithipura Infant Home Son, die daarmee hun tehuizen en terreinen op Sri Lanka kunnen opknappen na de vele schade door de Tsunami.

Kort na het evenement kon Jacques Bergman, voorzitter van Stichting Prithipura een cheque van € 2.190,80 in ontvangst nemen, welk bedrag zal worden verdubbeld door de Nationale Commissie voor Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). De donatie krijgt een uitstekende bestemming. In één van de tehuizen, temidden van rijstvelden (vroeger slaapplaatsen voor de "rubbertappers") wonen 20 kinderen tussen de 5 en 8 jaar met een dubbele handicap (zowel lichameliijk als verstandelijk) en slapen in oude bedjes. Dit huis zal worden vervangen en het geld wordt gebruikt voor nieuwe bedjes met matrassen, nachtkastjes en voor de aanschaf van attributen in de snoezel- en activiteitenruimte, waaronder muziekinstrumenten. 
Een dankbare bestemming.