1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Nijmeegse Vierdaagse 2006

Zaterdag 15 juli werd nog even "De Wandel Express" op het grote podium aan de Waalkade gepromoot. Maandag 17 juli 2006 was voor de voorbereidingen: de startkaarten ophalen en naar het perscentrum voor enkele interviews.
Dinsdag 18 juli was het dan echt zover, de eerste dag van de tocht der tochten. Bij de start (om 6.00 uur) was nog niet bekend wat voor barre toch het zou worden. Onderweg in Oosterhout zong Ronnie voor de omstanders zijn vierdaagse lied en het werd warmer en warmer. Door deze ontzettende hitte was het echt afzien op het laatste stuk op de dijk richting de Waalbrug. Ronnie en Jan en alle lopers van IWO hebben deze dag kunnen uitlopen, maar hebben vele verschrikkelijke taferelen op de dijk zien gebeuren. Mensen vielen bij bosjes flauw en velen moesten met spoed naar het ziekenhuis. Twee sterfgevallen waren te betreuren. Hierdoor en door de enorme hitte werd deze 90e editie van de Nijmeegse Vierdaagse voor het eerst in de geschiedenis afgelast. Wat een groot feest moest worden werd een tragedie. Onze gedachten gaan uit naar de twee slachtoffers en hun naasten. 
Langs deze weg willen wij onze sponsoren van de sponsorloop hartelijk danken dat zij toch wel hun toegezegde donaties aan ons overmaken. Ronnie heeft geen vier dagen gelopen, maar officieel heeft hij deze Vierdaagse wel uitgelopen, want deze tocht bestond dit jaar helaas maar uit één dag onder verschikkelijke weersomstandigheden.