1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Ronnie Tober Foundation Golftoernooi 2005

 

 

 

Woensdag 7 september 2005 was Golf & Businessclub “De Scherpenbergh” voor de derde maal het toneel voor de derde Ronnie Tober Foundation Golftoernooi.

 

 Op deze schitterende zonnige dag werd iedereen verrast met een aantal parachute tandemsprongen op de fairway van hol 18. Wil Langenberg en Willem Koot sprongen ook. Zij hadden tijdens de veiling op de RTF Goldag 2004 deze sprongen aangekocht.

 

Susan Blokhuis, de presentatrice van de RTF Golfdag 2005 kwam ook aan een parachute naar beneden. Het was geweldig om te zien hoe sommigen rakelings over de gigantische vijver, gelegen aan de faiway van hole 18, scheerden.

 

Even later gingen de 20 flights met een shotgun van start. Onder het gezelschap de overbekende fotografen Dennis van Tellingen en Edwin Smulders, dit keer beiden zonder camera, echt een dagje ontspannen golfen. Diverse rustplaatsen in de baan zorgden voor de inwendige mens zoals een warme pistolet met tomaat en morzarella en aan een picknicktafel gedekt met damast en zilveren koelers met flessen wijn kon met genieten van een heerlijke salade met asperges en gerookte zalm. In de namiddag kwam een buggy voorbij met de nodige vitamines in de vorm van vers fruit.

Er was ook een flink gezelschap voor de clinic en de korte baan competitie.

 

Na het sportieve gebeuren zorgde Frank Wilson op het terras voor de muzikale omlijsting van de oergezellige borrel, waarna iedereen zich tegoed kon doen aan zowel vlees als vis van de barbecue. Er waren wederom schitterende prijzen ter beschikking gesteld door de firma Princess. De eerste prijs bij de heren werd in de wacht gesleept door de voetballer Bert Konterman. Het bleef een avond vol met verrassingen: Flip Kerkhoven van het African Doctors Gala, goochelde samen met Ronald Moray. En Margé Kamminga probeerde de openingen van de vele ringen waarmee Ronald aan de gang ging te vinden. Christine Kroonenberg zong met Ronnie “De Vlieger”.

 

Susan Blokhuis bleek een echte veilingvrouw te zijn. Enthousiast en wervelend liep zij tussen  de aanwezigen om hun te laten bieden op parachutesprongen, GVB cursussen, diverse schilderijen en op entreebewijzen voor een op die avond door de acteur Frederik de Groot aangeboden speciale voorstelling van “Who’s afraid for Virginia Woolf”. Er werd eveneens een flik bedrag geboden op een diner voor 8 personen gekookt door Susan Blokhuis. De gehele veiling bracht de Foundation het gigantische bedrag op van € 20.000,00.

 

Een op alle aspecten zeer geslaagde dag.